Известие

Collapse
No announcement yet.

Конверсии на инжекциони към карбуратори

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Конверсии на инжекциони към карбуратори

Я и аз да задам един въпрос как може да стане карбове на IAW управление на мотора дали ще може електрониката да управлява запалването като са изолирани дюзите и всичко по инжекциона или трябва да се преработи на делко вариянт ???? върти ми се една глупава мисъл в главата но мисля че няма да стане

Първоначално публикувано от whorunit Покажи съобщение
    Я и аз да задам един въпрос как може да стане карбове на IAW управление на мотора дали ще може електрониката да управлява запалването като са изолирани дюзите и всичко по инжекциона или трябва да се преработи на делко вариянт ???? върти ми се една глупава мисъл в главата но мисля че няма да стане
    Чакай да видя дали съм те разбрал. Искаш да ползваш инжекцията само за да управляваш аванса на искрата? И те притеснява дали ще се побърква ЕКУ-то без дюзи докато пълниш с карбове?
    Ако правилно съм схванал въпроса, мисля, че ядове няма да имаш. Това на какъв мотор точно искаш да го правиш?
    Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Май за неговия мотор става дума и ако е така звучи интересно!!!
      Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4

Comment

Не е толкова шантаво!
        Като си с газова......
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Аз мисля че няма да може да се преправи защото има прекалено много датчици какво ще стане с дебитомера и другите там чаркове защото за да управлява искрата иска да знае колко е гориво-въздушната смес и положението на дросела и от там да може да определи самия ъгъл на запалването ... иначе мордохи е прав за газовото но там всичко си остава както е оригиналното състояние ... а в моя случай ще се промени много

Comment

ИАВ няма дебитомер, единствено тпс-а трябва да се закачи някак и всички вакуми да се наредят.
            точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
              ИАВ няма дебитомер, единствено тпс-а трябва да се закачи някак и всички вакуми да се наредят.
              А МАП-а кво ша го прави а,няма да стане толкова лесно колкото си мислите,как ще се закачи ТПС-а на карбовете
              Last edited by Bobi_33; d.m.y г., 20:16.
              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

мапа заедно с другите вакумчета, тпс-а на оста на дроселовите, температурния сензор на филтъра и така. винаги има начин да се направи, въпроса е заслужава ли си занимавката.
                точка

Comment

Има готови игнишън процесори които са на смешна цена и спокойно можеш да си генерираш аванси с лаптопа.
                  145 1,7 16v turbo http://www.youtube.com/watch?v=QP5CtDmTIpc

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
                    Чакай да видя дали съм те разбрал. Искаш да ползваш инжекцията само за да управляваш аванса на искрата? И те притеснява дали ще се побърква ЕКУ-то без дюзи докато пълниш с карбове?
                    Ако правилно съм схванал въпроса, мисля, че ядове няма да имаш. Това на какъв мотор точно искаш да го правиш?
                    ядове ще има колега ,само с горивото
                    ALFA ROMEO 156 2.4 20V JTDM sportwagon ALFA ROMEO 155 Q4 300+++Ps.
                    Alfa Romeo 145 3.0V6
                    Alfa Romeo 33 1.7 16V 4x4 Аlfa spider 3.0 V6

Comment

Първоначално публикувано от Gosheto30v6 Покажи съобщение
                      ядове ще има колега ,само с горивото
                      Нещо никак не те разбрах.
                      Last edited by Bobi_33; d.m.y г., 20:18.

Comment

МАП-а следи разреждането, което е функция на засмукването, което ме води до извода, че няма да дава някаква очебийна разлика.ТПС-а е най-лесно да се върже на единия дросел.Малко тенекия и фантазия и е готов.Температурните датчици може да се окажат излишни.Дригата подхвърли чудесна идея и тъй като аз също ще правя простотии и ще имам въпроси.
                        Явно сектата се е раздвижила доста!
                        Last edited by Bobi_33; d.m.y г., 20:17.
                        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
                          Нещо никак не те разбрах
                          Ако правилно сьм ви разбрал,го казах така щото наистина всичко е ок,ама като трьгна при нас елекрическата помпа за горивото и карбураторите завряха като чаиници от гориво ,дори с тройник за излишно гориво преди тях.Та се наложи да сменим задния капак на блока за да сложим механичната помпа,а после и леко да го преправим заради маховика и датчика на хол,та това ми беше мисьлта с горивото,успех все пак
                          Last edited by Bobi_33; d.m.y г., 20:19.
                          ALFA ROMEO 156 2.4 20V JTDM sportwagon ALFA ROMEO 155 Q4 300+++Ps.
                          Alfa Romeo 145 3.0V6
                          Alfa Romeo 33 1.7 16V 4x4 Аlfa spider 3.0 V6

Comment

Аз моята кола съм я направил с механична помпа, най-малкото защото и от завода е била такава.
                            Има къстъм ел. помпи за карбуратори, които осигуряват 1 бар налягане и са ОК.

Comment

Аз ще спамя вижте какво видях искам я веднага днес ще я сънувам сигурно: http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=b22djl1ptqhg#
                              alfa33 1.5 Boxer twin weber or Dell Orto DRLA40 105 hp/Quadrifoglio Oro 84

Comment

Working...
                              X